Шофьор без книжка, блъснал дете се размина с глоба от 1000 лева

0
Неправоспособният водач блъснал малолетно дете, каращо колело / Снимката е илюстративна
Неправоспособният водач блъснал малолетно дете, каращо колело / Снимката е илюстративна

Неправоспособен шофьор, блъснал дете, беше освободен от наказателна отговорност от Русенския районен съд. Тя беше заменена с административна, а на нарушителя наложена минималната в подобни случаи глоба от 1 000 лева.

Инцидентът станал на 10 август 2015 г. в Щръклево около 21.00 часа. Младият мъж, който още след навършване на пълнолетие се записал на шофьорски курс, който обаче не могъл да завърши успешно, се качил на „БМВ 520“ и го подкарал по улиците на селото. Той направил това, въпреки че само няколко месеца по-рано, през март 2015 г., е бил наказан по административен ред, защото шофира без книжка, предаде Топ Новини.

В августовската вечер неправоспособният водач предизвикал ПТП – блъснал малолетно дете, каращо колело. За щастие то се отървало без последствия за здравето. Щофьорът се стреснал от стореното, но след като се уверил, че хлапето е добре, по съвет на свои близки избягал от мястото на инцидента.

Други свидетели обаче се обадили в полицията. Шофьорът бил открит в дома леля си и подведен под наказателна отговорност, защото за втори път в рамките на една година е спипан зад волана, без да има право да управлява автомобил.

Съдът преценил, че има множество смекчаващи вината обстоятелства и нито едно отегчаващо, поради което се произнесъл с посочената присъда. 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари