Шествие за стрийт-фитнес-площадки в Русе

1
Шествие в подкрепа на искането за изграждане на плошадки за стрийт фитнес организират русенски любители на уличното спортуване
Шествие в подкрепа на искането за изграждане на плошадки за стрийт фитнес организират русенски любители на уличното спортуване

Шествие в подкрепа на искането за изграждане на плошадки за стрийт фитнес организират русенски любители на уличното спортуване.

По думите на Айдемир Чалъков, един от организаторите на шествието, целта им е да запознаят обществеността,  че трябва има повече места за масов спорт. Шествието ще бъде на 19 юни, петък от 19 часа. Участниците ще се съберат пред Вазата в Парка на младежта, откъдето ще преминат по улица „Александровска” до сградата на общината.

По повод подкрепената от близо 3000 русенци подписка с искане за изграждане на такива съоръжения в кварталите зам.-кметът по устройство на територията Димитър Наков съобщи, че Общината подкрепя искането и че до края на годината се предвижда да бъдат изградени 4 открити площадки.

Първата, край блок 305 в кв. „Чародейка”, вече се изгражда. Съоръженията ще бъдат изработени от русенска фирма, което дава гаранция, че при необходимост от ремонт, ще може да се реагира незабавно, допълни Наков.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари