Шествие в подкрепа на пребитата Стефка

1
Жената беше жестоко пребита с метален прът в центъра на Благоевград
Жената беше жестоко пребита с метален прът в центъра на Благоевград

Жената беше жестоко пребита с метален прът в центъра на Благоевград

Благоевград се обединява в подкрепа на жена, пострадала след жесток побой с метален прът в центъра на града. Семейството на Стефка Терзийска продължава да живее в страх и без информация какво се случва по разследването.

За поръчител на покушението Стефка обвинява бившия си съпруг - гръцкия бизнесмен Йоанис Козас, който беше задържан за шофиране под въздействие на наркотици, а в дома му откриха оръжия и над 3000 бойни патрони.

Повдигнати са му три обвинения - за притежание на незаконно оръжие и наркотици и шофиране под въздействие на наркотик. Сега обаче той е пуснат под домашен арест.

„Притесняваме се. Както той, който сме назовали като поръчител, така и останалите по веригата все още са на свобода. Не знаем дали са разпитвани, дали се издирват. Имаме информация, че някои от тях са извън страната. Въпреки че се страхуваме, няма да спрем“, каза синът на пострадалата Коста Козас, цитиран от bTV.

На 10 декември са навършват двама месеца от нападението. Стефка и близките ѝ организират факелно шествие в нейна подкрепа.

„Не целим да оказваме натиск върху институциите, които работят по случая. Търсим диалог и подкрепа. Шествието е факелно, тъй като светлината е символ на прозрачността на осветляването на следствените процеси. Вярваме, че има прекалено много жертви на насилие, които се страхуват да говорят и да търсят справедливост. Единственият начин да се преборим с това е да им покажем, че имат подкрепа от нас, но и от институциите“, допълни синът на Стефка.

Шествието ще започне в неделя в 17:30 часа на мястото, където Стефка Терзийска бе нападната – улица „Илинден“ 21. Недоволството ще премине през сградата на ОДМВР и ще завърши пред съдебната палата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Май,май...
    Гъркъ се е усетил и е побеснял Гръчко злато се не дели.То стои на едно място като юдското злато,предава се в родата.
  • 0
    1
    Ами
    Наша Стефка да беше си взела нашенец!!!Бизнесмените не прощават!!!Нашенки отиват в Гърция на лов за богати мъже.Това е факт!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари