Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" ще бъде изключен на 24 септември

0
Причината е годишен планов ремонт
Причината е годишен планов ремонт Снимка: БТА

Изключват Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" за планов ремонт

Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" ще бъде изключен на 24 септември (събота) от електроенергийната система на страната, за да започне планираният годишен ремонт, съобщиха от пресцентъра на централата, предаде БТА.  Началото на ремонта е съобразено с графика за натоварване на АЕЦ "Козлодуй" и координирано с "Електроенергиен системен оператор", уточняват в съобщението. Предвижда се планираните дейности да продължат до края на октомври.

Програмата за ремонтни работи е осигурена с необходимите ресурси, резервни части и достатъчно на брой квалифициран персонал. Целта е осигуряване на безопасната експлоатация на ядрените мощности и гарантиране на надеждни и стабилни енергийни доставки през есенно-зимния период.

Предстои осъществяването на презареждане на реактора със свежо ядрено гориво за новата горивна кампания, профилактика на оборудването на енергоблока, функционални изпитания и проверки, специализирани инспекции и експлоатационен безразрушителен контрол. Ще продължи изпълнението на планираните мерки, свързани с дългосрочната експлоатация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Русенец
    Умрете в студ евтогейски педераси! Майка ви да еба!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари