Шефът на НСО отхвърля обвиненията, оправени му от правителството

0
Днес говорителят на кабинета Лена Бориславова обяви, че ще бъде поискана оставката му
Днес говорителят на кабинета Лена Бориславова обяви, че ще бъде поискана оставката му Снимка: БГНЕС / Архив

"Началникът на Националната служба за охрана по закон е длъжен да отговори на прокуратурата и да ѝ предостави материалите, които е изискала писмено"

Това обясни шефът на НСО ген. Емил Тонев пред bTV, след като по-рано днес говорителят на кабинета Лена Бориславова обяви, че ще бъде поискана оставката му.

Повод за скандала стана информацията, че прокуратурата е изискала записите от камерите в Министерския съвет, като според управляващите така може да се компрометира анонимността на подателите на първите сигнали към Европейската прокуратура, която прие МС за своя контактна точка.

Бориславова коментира и друг случай с предоставяне на записи от камерите на МС – за побоя над граждани по време на антиправителствените протести от 2020 г., когато НСО се забави с предоставянето на записа. Тонев посочи, че по това време не е бил началник на службата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари