Себастиан Курц хвърли оставка

0
Обвиненията в корупция накараха австрийският канцлер да се оттегли от поста
Обвиненията в корупция накараха австрийският канцлер да се оттегли от поста Снимка: ЕПА / БГНЕС

Австрийският канцлер Себастиан Курц се оттегля от поста след обвиненията в корупция и призивите да подаде оставка

Това стана ясно от неговото изявление около 19:30 часа. местно време. Външният министър Александър Шаленберг ще бъде временен канцлер, предаде "Блумбърг", цитирани от News.bg

Така, Народната партия ще може да да спаси крехка коалиция със Зелените, които призова канцлера да подаде оставка и готовност да напуснат управлението. Също така бяха готови да подкрепят вот на недоверие.

Президентът Александър Ван дер Белен, който има правомощието да уволни канцлера или целия кабинет и наблюдава периодите на преход, вчера също се консултира с лидерите на партиите. В изявление, той припомни презумпцията за невинност, но не спести и осъждането на корумпираните политици.

"Имам различни очаквания за поведението на онези, които носят политическа отговорност", каза Ван дер Белен в обръщение към нацията, но без да споменава Курц по име.

Разследващи претърсиха кабинета на канцлера и централата на управляващата в Австрия консервативна Народна партия. разследващи претърсиха кабинета на канцлера и централата на управляващата в Австрия консервативна Народна партия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари