Сезираха Петър Москов заради закопченият автомобил на "Спешна помощ"

1
Автомобилът не е бил маркиран с отличителни знаци, освен една синя лампа
Автомобилът не е бил маркиран с отличителни знаци, освен една синя лампа Снимка: БГНЕС

Във връзка с изнесена информация в средствата за масово осведомяване по повод поставянето на скоба на „автомобил на Спешна помощ“ в центъра на Русе, Община Русе внесе следното разяснение:

  1. По случая е извършена своевременно вътрешна проверка като са снети обяснения от служителя в зоната за кратковременно паркиране в района на Централна поща. Служителят на „Комунални дейности“ е забелязал спрения автомобил и водачът, който е бил с цивилно облекло и е влязъл в сградата на пощата.

Автомобилът не е бил маркиран с отличителни знаци, освен една синя лампа, която сама по себе си - не е обозначителен знак за автомобил със специален режим.

След проверка с устройство на ОП „Комунални дейности“, която доказва липсата и на платен смс, абсолютно правилно е била поставена скоба на автомобила. След като водачът установява, че колата е ограничена за движение чрез скоба, се обажда на директора на ЦСМП д-р Бахчеванова и тя пристига на място със специален обозначен автомобил. Служители на „Комунални дейности“ са се съобразили с нейната гаранция за автомобила, дадена на място, и са премахнали скобата, без да санкционират автомобила.

По данни на служителя на ОП „Комунални дейности“ в района не е извършена служебна дейност.

  1. Незабавно са сезирани министърът на здравеопазването д-р Петър Москов и областният управител г-н Стефко Бурджиев с молба за спешна проверка по случая. Настояваме да се изясни режима на въпросния необозначен автомобил и начина му на ползване в работно време. Писмото е с изх. N 32-01-7/19.05.2015г.

След създалото се напрежение, включително в медиите, очакваме произнасянето по случая и своевременна проверка от министъра на здравеопазването д-р Петър Москов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари