Семинар относно домашното насилие се проведе в Районен съд - Русе

0
Беше направен анализ на приключили дела, свързани с постановяване на мерки за защита от домашно насилие и мерки за закрила на деца в риск
Беше направен анализ на приключили дела, свързани с постановяване на мерки за защита от домашно насилие и мерки за закрила на деца в риск Снимка: Русенски университет "Ангел Кънчев"

Юридическият факултет и Русенският районен съд проведоха научно-практически семинар, посветен на проблемите на съдебните производства по прилагане на Закона за защита от домашното насилие и Закон за закрила на детето

 Елена Балджиева – Председател на Русенския районен съд представи различни аспекти на съдебната практика за защита на уязвими групи лица пред студентите, които са приключили обучението си по проблемите на правата на децата. Беше направен анализ на приключили дела, свързани с постановяване на мерки за защита от домашно насилие и мерки за закрила на деца в риск.

В края на семинара бяха изложени възможностите за поставяне на нови измерения на сътрудничество, независимо от провеждането на задължителните съдебни стажове на студентите от специалност „Право" на Юридическия факултет на Русенски университет „Ангел Кънчев".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари