Сега къде сте българи, защо не излезете и не защитите този лекар?

10
Десетки потребители зоват лекарят Иван Димитров да бъде защитен
Десетки потребители зоват лекарят Иван Димитров да бъде защитен

Мрежата буквално прегря след убийството на обирджията Жоро Плъха.

Десетки потребители зоват лекарят Иван Димитров да бъде защитен, защото е действал в условия на самоотбрана, предава БЛИЦ. Случаят поразително напомня този с иконописеца Йордан Опиц, който бе осъден, след като уби крадеца Марин Янчев.

Тогава по същия начин в негова защита се надигнаха десетки и искаха той да не бъде съден, защото е защитавал дома си.

Рентгенологът застреля Жоро Плъха, след като той влезе в дома му в Пловдив да краде. В последвалата схватка бандитът извадил нож и пробол Иван Димитров. Хукнал да бяга, лекарят тръгнал след него и го убил.

Според потребителите в интернет този път всички трябва да се обединят, за да защитят лекаря, действал в условията на самоотбрана.

Ето част от коментарите по случая, някои от които са изключително емоционални:

- Сега къде сте бе българи, защо не излезете и не защитите този лекар, който ви помага на вас на децата ви, на родителите ви? Питам ви, олигофрени такива, къде е гласът ви, сега ще видите рева от Столипиново, ще ви се стовари върху вас, защото си седите на топличко и ви дреме, че тоя мангал е бил там, но утре вие сте потърпевши, срам голям срам за пловдивчани!

- Пловдивчани, ако днес не изкарате доктора от ареста, Столипиново, хептен ще ви се качи на главите... Съдии, ако сте българи, свършете си работата и освободете човека. Изродът е влязал в дома му. Държавници, покажете на 3-ти март, че обичате България и защитете българина от м...лската чума. Полицаи, вие също сте хора и трябва да започнете да мислите като такива.

- Сега е времето, когато целият Пловдив е длъжен да окупира полицейското управление с искане незабавно освобождаване на доктора. Не може един крадец да влезе в дома ти и да го оставиш жив. Хайде пловдивчани, покаженте на България, че сте българи!

- Орден Стара планина е неподходящо, но някаква награда за гражданска заслуга трябва - лекарят е отървал обществото от опасен тип един път завинаги, а не да казват от полицията, че им е известен с престъпленията си. "Правозащитници" ще излаят и ще се задействат. В САЩ законът е - щом някой ти влезе нощем в жилището, имаш право да го убиеш, което се смята във всеки такъв случай за самозащита.

- Да защитим доктора от псевдоправосъдието,което защитава и оправдава нападателите, а не жертвите!Докторът се е показал мъж на място, защитавал е семейството и себе си, а и собствеността си от мръсния ром! Какво - да се беше оставил да го убият, да изнасилят жена му и да му ограбят дома ли?! После телевизии и преса щяха да се лигавят месеци наред с темата, вместо да повдигнат въпроса хората да имат право да се защитават дори и с оръжие,като в случая! Организирайте се всички във Фейсбук и да защитим доктора от наказателно преследване. 

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари