Седем неща, които можем да правим в дъждовен ден

0
Звукът и видът на дъжда те предразполагат за лежерност, романтика, може би нотка носталгия
Звукът и видът на дъжда те предразполагат за лежерност, романтика, може би нотка носталгия Снимка: Thinkstock/Getty Images

Дъждът е едно от любимите ми природни явления.

Едно от малкото, които предупреждават за пристигането си. Идва дръзко, но нежно. Отмива мръсотията на този свят. Връща му сивотата, само и само после да го оцвети с дъгата си. Дъждът е успокояващ, дарява те със студена целувка или топла прегръдка. Вкочанява те и в същото време те кара да танцуваш с боси нозе под капките му.

Но е истина, че в повечето дъждовни дни се затваряме у дома и чакаме да отмине. А меланхоличната гледка, която създава, често не събужда желанието ни за интензивна работа или битови привички. Звукът и видът на дъжда те предразполагат за лежерност, романтика, може би нотка носталгия, пише plovdivtown.com.

Ето и някои от моите идеи как да прекараме такъв дъждовен ден, когато сме у дома. Не са подходящи за работещите, но дори и те могат да се възползват от тях в някой друг дъждовен ден

Направете си спа процедура в домашни условия

Тази идея е подходяща както за дамите, така и за господата. Българите сме познати с това, че можем да се оправяме с много неща, без да използваме услугите на специалистите. Така че няма да е трудно да си направим някоя домашна маска, може би да експериментираме с цвета на косата си, да си направим парна баня или да напълним ваната с пяна и соли, да си пуснем релаксираща музика и да изпием чаша вино…или бира, зависи от предпочитанията. Не само ще си отдъхнете от натовареното ежедневие, но и ще освежите тялото си.

Измайсторете нещо ново

Силно препоръчвам тази идея за родители, които са затворени вкъщи с децата си. Но става и за всички останали. Може да се отдадете на творчество – да нарисувате картина, или да изрежете фигурки, да напишете стихотворение или разказ, или да посвирите на музикален инструмент. А ако изкуството не е вашият талант, но вместо това сте добри в джаджите, може да развихрите уменията си и в тази област и да сглобите нещо нови, интересно и полезно.

Прочетете книга

Сега е времето да обърнете внимание и на онази книга, която толкова време отлагате заради работа, излизания, компютри и телевизия. Изобщо не се чудете, а си направете топло кафе, чай, какао, мляко, грабнете я, разтворете кориците ѝ и се опиянете от аромата на страниците ѝ, докато потъвате в чудния свят на илюзията.

Планирайте почивката си

Един свободен дъждовен ден е перфектното време, в което да почерпите нови хрумки и вдъхновения, а вдъхновенията, свързани с пътувания винаги удрят като светкавици – силни, нетърпеливи и красиви. Така че ако искате да пътувате през лятото или през зимата, или през което и да е друго време, но не са ви останали свободни часове да измислите дестинацията, средствата и всички подробности, сега е моментът. Можете да проучите в интернет за любими или непознати градове, села, паланки, планини, курорти, еко пътеки, както и спецификите, които биха изникнали, покрай подобно пътешествие.

Обърнете внимание на домашния си любимец

Следващата идея е за притежателите на животно. Цял ден затворени с тях… нека го превърнем в нещо, което си е заслужавало. Може да се отдадете на игра и забавление с животинката, тя със сигурност няма да се дърпа. Като притежател на котка ви гарантирам, че дъждът им влияе особено и още от сутринта полудяват. Играта няма да е трудна, а когато се уморите, може да се гушнете и да изгледате един приятен филм.

Насладете се на половинката си

Ако сте двойка и по щастлива случайност и двамата почивате в подобен дъждовен ден, то какво по-хубаво от това да се отдадете на ласки и милувки с часове. Не напускайте леглото, не и за дълго, релаксирайте заедно, ваната е доста добро предложение, когато е споделено с любимия. Направете си лек обяд и обядвайте пред прозореца, вперени в падащите капки. Ще усетите как се захласвате по историята, която имат да ни разкажат. Опиянете се, танцувайте по коридорите, скачайте върху дивана, Обичайте се!

Играйте игри

Настолни, компютърни, конзоли, карти, зарове, редете пъзел, домино, шах… кой каквото го влече. Изборите са много, а всяко себеуважаващо се домакинство има поне една-две игри на разположение. Сега може да се възползвате от тях и цял ден да се веселите с приятели, половинката, детето, родителят, че дори и сам. При игрите ограниченията са, общо взето, малко. Изберете своята любима или тази, в която хич ви няма, но искате да наваксате и се впуснете в приключения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари