Интензивен сняг в Стара планина и Родопите за деня на влюбените

0
В останалата част от страната ще вали дъжд около 14 февруари
В останалата част от страната ще вали дъжд около 14 февруари

В останалата част от страната ще вали дъжд около 14 февруари

След почти пролетната седмица, предстои динамичен период с по-чести смущения, предава NOVA. Спрямо изминалите топли дни, температурите ще се понижат, но все така, през повечето дни до края на месеца дневните стойности ще са над обичайните за февруари.

Настоящата валежна обстановка е резултат от развиващ се циклон. Валежите започнаха в неделя и ще продължат с прекъсвания и различен интензитет в понеделник в почти цялата страна. Наблюдаваме и нетипичната за февруари гръмотевична активност. Снежната граница е високо – над 1600-1700 метра. По-съществени количества за денонощието – в районите по южната ни граница – до 40-50 литра на квадратен метър.

Дневните температури в понеделник ще са в интервала 12-17 градуса. Вятърът през деня отново ще духа със силни южни пулсации, но предимно в източната половина на страната (очаквана скорост – 90-100 км/ч в Централна и Източна Стара планина и Странджа).

Във вторник и сряда валежите ще са локални – в Северна България и по планините. Ще вали дъжд, над 1500 метра – сняг, на моменти интензивен в Стара планина и Родопите. Облачността ще е променлива, с разкъсвания. Вятърът ще се обърне от северозапад и с него ще започне постепенно захлаждане. Дневни температури във вторник – 9-14 градуса, в сряда – малко по-ниски.

В четвъртък облаците ще се разкъсват, валежите ще са локални, краткотрайни и оскъдни. В петък ще е преобладаващо слънчево с възможни мъгли в ранните часове. Следобедни температури – 9-14 градуса.

Предстоящите почивни дни ще са относително тихи и с понижена видимост в равнините призори. Облачността ще е динамична с повече слънце в събота и с потенциал са дъжд и сняг в тъмната част на денонощието в планините, някои предпланински райони и високи котловини на Западна България.

Последната пълна седмица на февруари ще е с температури, с леки колебания в интервала 7-12 градуса. Предварителните прогнози са за възможен валеж в дните около 21-22 февруари, след това – към 26-27 февруари. Дъжд в равнините и сняг в планините и някои предпланински райони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари