Седем начина за увеличаване на хормона на растежа за младост и красота

0
Спазването на прости съвети може да помогне за повишаване на нивото на хормона на растежа и забавяне на стареенето
Спазването на прости съвети може да помогне за повишаване на нивото на хормона на растежа и забавяне на стареенето

Приемът на хормон на растежа не се препоръчва, но спазването на прости съвети може да помогне за повишаване на нивото му и забавяне на стареенето

Диетологът Ирина Строгая съобщава за 7 начина за увеличаване на намаляващия с възрастта хормон на растежа за младост и красота..

Намаляването на този хормон се индикира най-вече от появяващите се проблеми с мускулите и ставите.

Специалистът отбелязва, че хормонът на растежа е много важен за човешкия организъм, тъй като участва активно в изгарянето на мазнините, натрупването на колаген и растежа на мускулите. Освен това той повишава издръжливостта на организма по време на физическо натоварване, ускорява процеса на възстановяване след травми, операции, наранявания.

Този хормон е от съществено значение за когнитивните функции на нашия мозък. Недостигът му води до влошаване на паметта и намалена концентрация.

Според диетолога приемането на хормона на растежа не се препоръчва, но спазването на прости съвети може да помогне за повишаване на нивото му и забавяне на стареенето:
1. Пълноценен и качествен сън. Факт е, че в момента на заспиване човек преминава в т.нар. фаза на делта съня, по време на която се наблюдава прилив на хормон на растежа.
2. Интензивни тренировки.
3. Кетогенно хранене. Ниските нива на захар стимулират производството на хормон на растежа.
4. Прием на аминокиселини, като аминокиселината аргинин е особено важна.
5. Гладуване.
6. Приемане на ниацин, т.е. никотинова киселина, която участва в много окислително-редукционни реакции, в образуването на ензими, както и в метаболизма на липидите и въглехидратите в живите клетки.
7. Достатъчно количество витамин D в организма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари