Седем души загинаха в авиокатастрофа в Италия

0
Хеликоптер бе издирван в Италия в продължение на 2 дни
Хеликоптер бе издирван в Италия в продължение на 2 дни

Издирването на изчезнал частен хеликоптер в Италия приключи

Италианските спасителни служби откриха труповете на седем души, които загинаха при катастрофата на хеликоптер в близост до Болоня на 9 юни. Той беше издирван в продължение на два дни сред непроходимите гори, покриващи планинските върхове между областите Тоскана и Емилия–Романя. Бил е пилотиран от италианеца Корадо Леворин, на 33 г., от Падуа. Хеликоптерът е транспортирал четирима турски и двама ливански бизнесмени, предаде 24 ЧАСА

Той бил нает от важна фирма от Емилия-Романя и от няколко дни превозвал чуждестранни предприемачи, посещаващи местни компании.

Транспортното средство се разбило над бреговете на потока Лама, на височина 1922 м., и на 2 км. разстояние от хижата „Сегерия”. Зоната е изключително трудно достъпна. В издирването на останките от хеликоптера и жертвите участваха екипи на военновъздушните сили, алпийските спасителни служби, финансовата гвардия, карабинерите.

Хеликоптерът беше излетял на 9 юни в 9,30 часа сутринта от летище в провинция Лука и трябваше да достигне до Тревизо. Последният сигнал от него по телефона бил от 11,50 часа в района на Апенините между Тоскана и Емилия. Никаква тревога не била подадена от пилота преди това. Започна масово издирване с дронове, кучета, хеликоптери. Операциите бяха координирани от префекта на Модена Алесандра Кампарота, при която отидоха посланиците на Турция и Ливан в Италия, за да следят издирването лично.

Хипотезата е, че е станала катастрофа, но засега няма разследвани лица по откритото дело. Пилотът Корадо Леворин е бил експерт и инструктор по полети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари