Сблъсъци на футболни фенове "подпалиха" Неапол

1
Неапол се превърна в същинско бойно поле преди началото на срещата от осминафиналите на Шампионската лига между местния "Наполи" и "Айнтрахт Франкфурт"
Неапол се превърна в същинско бойно поле преди началото на срещата от осминафиналите на Шампионската лига между местния "Наполи" и "Айнтрахт Франкфурт" Снимка: БГНЕС

Неапол се превърна в същинско бойно поле преди началото на срещата от осминафиналите на Шампионската лига между местния "Наполи" и "Айнтрахт Франкфурт"

Цяла нощ продължи напрежението в италианския град Неапол. Полиция патрулира по улиците след сблъсъците снощи между футболни фенове за реванша от осминафиналите на Шампионската лига между местния "Наполи" и германския "Айнтрахт Франкфурт", предаде БГНЕС.

Въпреки забраната за гостуващите привърженици, стотици запалянковци на Айнтрахт пристигнаха на италианския земя. Органите на реда цяла нощ останаха до хотела, където германските запалянковци бяха отседнали.

Полицейски служители бяха атакувани от хулигани с маси и столове в централните райони на града, показват видеозаписи, публикувани в социалните мрежи, а поне един полицейски автомобил бе запален. На граждани на град Франкфурт бе забранено да присъстват на двубоя от съображения за сигурност след сблъсъците между запалянковци по време на първия мач в Германия през миналия месец.

"Айнтрахт Франкфурт" спечели жалбата си срещу забраната, наложена от Италианското вътрешно министерство, но се отказа от полагащите му се билети и призова феновете си да не пътуват за Италия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари