Съвременните щори Ден и Нощ – синоним на комфорт и изящество

6
Щорите Ден и Нощ позволяват гъвкав контрол на светлината
Щорите Ден и Нощ позволяват гъвкав контрол на светлината

Щорите Ден и Нощ позволяват гъвкав контрол на светлината

Сред многото варианти за вътрешни засенчвания през последните години като особено популярен избор на българския и европейския пазар се налагат щори Ден и Нощ.

Сред най-големите им предимства е това, че позволяват гъвкав контрол на светлината. Това постигат благодарение на характерното за тях съчетаване на два различни плата.

Кои са основните им характеристики?

Отличителна особеност на този тип засенчване е, че съчетава най-доброто от ламелните и класическите руло щори.

За иновативно решение като Ден и Нощ щори се разчита на специален плат, който обикновено е от полиестер и е с антистатичен ефект. За разлика от останалите платове, той се състои от прозрачни и непрозрачни редуващи се ивици, които помагат за филтрирането на слънчевите отблясъци, без да се спира притокът на светлина.

Задвижването на плата става с помощта на фино синджирче. Типът засенчване дава възможност по желание да бъде добавена корда за странично водене.

В зависимост от модела, монтирането на щората, освен на прозорец, може да стане и на таван или стена. По-малката кутия на някои модели позволяват да се поставят и на по-големи прозорци. Поради красивите извивки на профила и стилните алуминиеви водачи придават впечатляващ вид на интериора.

За почитателите на мини моделите са тези с малка конзола. При тях не е необходимо пробиване при монтажа, защото разполагат с окачвач, който може да се регулира.

Ако имате нужда от засенчване на големи площи, има и такива модели с ръчно или автоматично задвижване.

Към характеристиките на щората с различни ивици плат трябва да се добави и изключителното цветово разнообразие на профили, части и десени, позволяващо приложение в различни стилове интериор.

Какъв комфорт може да получите?

Атрактивният външен вид и функционалността на този тип модерно засенчване ги правят добро решение за всички, решили да получат различна обстановка в помещението си денем и нощем. Механизмите на Ден и Нощ щори се управляват лесно за постигане на желаната по-светла или по-затъмнена обстановка.

Достъпните за щори Ден и Нощ цени са още една причина да получите освен перфектно затъмнение, и редица удобства като:

  • избор на вариант за закрепване дори и за леко наклонени прозорци;

  • лесно управление;

  • устойчив импрегниран плат, отблъскващ дим и прах;

  • лесна поддръжка без пране и гладене;

  • неограничено гъвкаво контролиране на светлината;

  • модерен дизайн, придаващ стил и елегантност на всеки интериор;

  • принос за намалените разходи за енергия чрез контрола на температурата в помещението.

Къде могат да бъдат поставени?

Платът, от който са изработени тези интересни средства за засенчване, подхожда еднакво добре за всички помещения в дома – спалня, всекидневна, детска стая и др. Може да се използват самостоятелно или да бъдат комбинирани със завеси.

Поставени в офис, ще създават приятна и спокойна за работа обстановка. В хотелска стая или в ресторант ще допринесат за комфорта на гостите и клиентите.

Засенчванията тип „зебра” може да внесат свежест и да създадат уют във всяко затворено помещение. Възможностите, които предлагат по отношение на цветове, управляващи механизми, начин на монтаж и достъпни цени, ги налагат като предпочитан избор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари