Съветниците на Путин се страхуват да му кажат истината за Украйна?

0
Руският президент Владимир Путин присъства на среща с министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на руския Генерален щаб Валерий Герасимов
Руският президент Владимир Путин присъства на среща с министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на руския Генерален щаб Валерий Герасимов Снимка: Kremlin pool/EPA/EFE

Президентът на Русия Владимир Путин е подведен от съветниците си, които се страхуват да му кажат колко зле върви войната в Украйна

Това твърди Белият дом. Според британското разузнаване, руските войници в Украйна отказват да изпълняват заповеди. Кремъл отрече твърденията, а самият Путин подписа указ за пролетното набиране на руски граждани за военна служба, информира БНТ

Вашингтон твърди, че Путин е дезинформиран за пораженията на руската армия в Украйна .

"Имаме информация, че Путин се е почувствал подведен от ръководителите на военната му операция и че това е довело до напрежение между него и генералите му. Смятаме, че съветниците са му предоставяли невярна информация, относно хода на войната и за това колко незначителен е напредъкът на руските сили, както и за реалния ефект на санкциите върху руската икономика. Това е така, защото съветниците му се страхуват да му кажат истината", каза Кейт Бедингфийлд, директор по комуникациите в Белия дом.

Според „Ню Йорк таймс" разузнавателните данни показват нарастващата изолация на Путин. Не се знае как такъв лидер ще реагира на лоши новини, коментират от Пентагона.

В същото време британското разузнаване твърди, че руските войници в Украйна са деморализирани, не им достига оборудване и не изпълняват заповеди. Според ръководителя на британската служба за кибер сигурност Джеръми Флеминг руски войници саботират собствената си техника и дори случайно свалят свои самолети.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг потвърди сведенията на Пентагона, че руските сили не се изтеглят, а се прегрупират.

"Русия запазва натиска върху Киев и други градове. Можем да очакваме допълнителни офанзивни действия", каза той.

Руският първи дипломат Лавров отговори на американската разузнавателна информация.

"Ако говорим за тези, чиито думи се различават от делата им, тогава има твърде много примери, когато Съединените щати казваха едно, а правеха нещо съвсем различно", каза той.

Преговорите между Русия и Украйна ще бъдат подновени утре чрез видеовръзка. Турският външен министър Чавушоглу заяви, че подготвя втора среща между първите дипломати на двете страни до две седмици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -6
    1
    ...
    Че то, други освен Руските самолети не припарват до въз. прос. на усраина. Как, ми е любопитно свалят своите ? Путин е луд, не вярва на най-близките си и верни хора, сам си пържи яйцата на закуска, неговите срелят по негови войски там, където други освен тях няма. Абе хора, бива ли такава шизофриния да надраскате. Да спира газа и петрола на всички и нека реши сам народа, кого да трепе. 50% от световния износ на Паладий иде от Раша, което ще рече, в скоро време, плащаш лаптоп а го получаваш след 3г. За смартфон чакаш само 2. Вече в момента, ако поръчаш БМВ, оптимистично най-рано след 1г. Скоро ще чакаш за БМВ колкото за лада 5,10г. Който не вярва, да попита дилърите. В момента, коли само на 1,2 и 3г. модели, застояли, непродадени, при това на още по-високи цени. Някой русофобски тъпак осъзнава ли накъде отиват нещата ? Басирам се, нито еднин. Със здраве, тъпаци.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари