Съветници от Община Септември дариха заплатите си за болна жена

0
Младата майка спешно се нуждае от смяна на тазобедрените стави, за да проходи нормално
Младата майка спешно се нуждае от смяна на тазобедрените стави, за да проходи нормално

Съветниците Стефан Малинов и Петьо Кънчев от Общинския съвет в Септември дариха по една месечна заплата си в подкрепа на 33-годишна жена от село Бошуля, която спешно се нуждае от смяна на тазобедрените стави, за да проходи нормално.

Младата майка Таня Бабинкова едва ходи и от болница „ Сердика“ са й предложили да й направят операцията. Проблемът е, че лечението се поема от Здравната каса, но новите стави струват 8 350 лв. За да й помогнат в Бошуля организирали благотворителна кампания, която да събере средства за интервенцията на младата жена и вече по откритата дарителска сметка има известни постъпления, но те са малко, за да могат да се платят новите стави за болната Таня, предаде Монитор.

Жената има син, който е ученик в Средно училище „Георги Бенковски“ в Пазарджик, а семейството разчита на заплатата на съпруга й, за да живеят. За Таня хората в селото казват, че е пример за майка и съпруга, затова заслужава да води пълноценен живот и да оздравее. „Нека помогнем заедно!” – това е апелът е на общинския съветник от село Злокучене Стефан Малинов. По този повод той е решил да дари една своя заплата като общински съветник в Септември в помощ на Таня. „Нека покажем, че когато сме сплотени можем да постигнем всичко. Една млада жена се нуждае от средства за да може отново и пълноценно да води своя живот”, допълни Малинов.

Желаещите да помогнат на Таня могат да направят това на следната дарителска сметка:

Първа инвестиционна банка АД

IBAN: BG54FINV91501016759944 сметка в лева

BIC: FINVBGSF

Титуляр – Таня Атанасова Бабинкова

В  община Септември преди Коледните и Новогодишни празници се проведе още една кампания и по инициатива на свещеник Йордан Василев се организира благотворителен базар  в залата на местния ситипарламент, на който се събраха 420 лв. Парите ще бъдат предоставени на Недялка Ваклинова, която се нуждае от пари за рехабилитация след претърпяната бъбречна трансплантация.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари