Спазва ли кметът на Дупница обещанието да дарява половината от заплата си?

1
Първан Дангов твърди, че прави дарения за деца сираци, на които предстоят абитуриентски балове, но не представя доказателства
Първан Дангов твърди, че прави дарения за деца сираци, на които предстоят абитуриентски балове, но не представя доказателства Снимка: Първан Дангов / Facebook

Първан Дангов твърди, че прави дарения за деца сираци, на които предстоят абитуриентски балове, но не представя доказателства

История за дадените обещания и това дали в действителност се спазват.

В началото на мандата си кметът на Дупница предложи да увеличи заплатата си от 3200 лв. на 9100 лв. Аргументът, изтъкнат след настъпилото възмущение, беше, че възнамерява да дарява половината през общинския дарителски фонд. В крайна сметка общинският съвет му гласува заплата от 7200 лв. 4 месеца по-късно екип на БНТ провери спази ли кметът обещанието си?

В сайта на община Дупница липсва официална информация за даренията на кмета и неговия екип. Затова попитахме граждани на Дупница знаят ли за какви цели и колко средства е дарил кметът на града от началото на мандата си.

"Не съм чула, но вероятно дарява, щом е обещал", каза Станислава Скринска.

"Абе, слушам от сесията, ама какво, че е що, че е дали ще изпълни задачата, нали знаеш, пари се много трудно дават от джоба."

Обяснението на кмета:

"Брутната заплата е в размер на 7200 лева, когато се приспаднат всички данъци, осигуровки, които се полагат на държавата 3500 вземам аз нетна заплата, около 3200 дарявам за децата сираци, които предстои сега по време на абитуриентските балове да ползват тези пари", заяви Първан Дангов - кмет на Община Дупница.

Колко точно деца ще бъдат подпомогнати за предстоящите абитуриентски балове - градоначалникът не уточни. Не представи и доказателства за тези дарения.

"Каня ви, ако имате възможност, да дойдете, да видите, не ме карайте да посочвам деца с пръст, защото са чувствителни, мога да обобщя на края на годината, да кажа за колко деца", допълни кметът.

Със средства от заплатата си, кметът на Дупница е закупил и два GPS-тракера за деца със специални образователни потребности. А от общинския дарителски фонд бяха осигурени и 8000 лева за операция на дете с рядко заболяване, направена в Турция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари