Саудитска Арабия ще изпрати жена в Космоса

0
Първият арабин или мюсюлманин, пътувал до космоса, беше принцът на Саудитска Арабия Султан бин Салман
Първият арабин или мюсюлманин, пътувал до космоса, беше принцът на Саудитска Арабия Султан бин Салман

Това ще бъде първата историческа мисия в Космоса за Кралството

Саудитска Арабия стартира програма за обучение с цел да изпрати свои собствени астронавти, включително жена, в Космоса следващата година, пише „Асошиейтед прес“, предаде bTV.

Кралството активно популяризира науката и технологиите като част от своя широкообхватен план за „Визия 2030“ за преразглеждане на икономиката и намаляване на зависимостта от петрола.

Програмата за саудитски астронавти, която е неразделна част от амбициозната визия на Кралството, ще изпрати саудитски астронавти в Космоса, за да помогнат за по-доброто служене на човечеството“, се казва в изявление на Саудитската космическа комисия.

Един от астронавтите ще бъде жена от Саудитска Арабия, чиято мисия в космоса ще представлява първа историческа мисия за Кралството.

Първият арабин или мюсюлманин, пътувал до космоса, беше принцът на Саудитска Арабия Султан бин Салман, полубрат на престолонаследника и пилот от военновъздушните сили, който беше част от седемчленния екипаж на мисията Discovery на НАСА през 1985 г. По-късно той служи като ръководител на Саудитската космическа комисия от 2018 г. до миналата година, когато беше назначен за съветник на крал Салман.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    русенец
    Слави Трифонов ще изпрати двама българи и един македонец. Обеща!:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари