Да разговаряш на живо с астронавти в Космоса

0
Деца в директна видеоконферентна връзка с астронавти от Международната космическа станция
Деца в директна видеоконферентна връзка с астронавти от Международната космическа станция

Децата в директна видеоконферентна връзка с астронавти от Международната космическа станция

За първи път български деца и ученици имат възможността да говорят на живо с астронавтите на борда на Международната космическа станция. Видеовръзката се осъществява от Атлантическия клуб в България, в партньорство с посолството на САЩ в София, и с над 30 организации, занимаващи се с образователни инициативи в областта на науката и технологиите, предаде dir.bg

Целта на проекта е да се разпали въображението на децата и учениците, вдъхновявайки ги да отправят мечтите си отвъд земната орбита - към Луната, Венера, Марс, и отвъд, позволявайки на България, чрез разширено сътрудничество със САЩ в областта на STEM /СТЕМ/, да изпрати трети астронавт в Космоса.

СТЕМ е абревиатура на английските думи: science, technology, engineering, mathematics.

Официалната церемония на събитието стартира в 17:30 часа, като на нея присъстват президентът на Атлантическия клуб в България Соломон Паси, служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков, и посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа. Видеопослания отправи и първият български космонавт Георги Иванов, и от Мирча Джоана - заместник генерален секретар на НАТО.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ставам все по привлекателна за мъжете! Вече имам 200 буркана лютеница и 400 литра ракия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук