Трима богати космически туристи благополучно се завърнаха на Земята

0
Пътуването трябваше да продължи малко повече от седмица, но лошото време задържа посетителите в орбита почти два пъти по-дълго от предвиденото
Пътуването трябваше да продължи малко повече от седмица, но лошото време задържа посетителите в орбита почти два пъти по-дълго от предвиденото Снимка: iStock/Getty Images

Днес трима богати бизнесмени се завърнаха благополучно на Земята от Международната космическа станция, съобщи Асошиейтед прес

Корабът "Дракон" изведе на 9 април до МКС трима бизнесмени - 72-годишния Лари Конър от Дейтън, Охайо, който управлява "Конър груп", 52-годишния Марк Пати, основател и главен изпълнителен директор на "Маверик корп" в Монреал, Канада, 64-годишния израелец Ейтан Стибе, бивш пилот на изтребител, основател и съдружник във "Вайтал кепитъл" и 63-годишния бивш астронавт на НАСА Майкъл Лопес-Алегрия, който работи в "Аксиом спейс", предаде БТА

Те прекараха две седмици на станцията заедно със седем професионални астронавти: трима американци, един германец и трима руснаци.

Изпратените на МКС четирима астронавти от "Аксиом спейс" бяха първият изцяло комерсиален екип космически туристи, пристигнал на станцията. Те носеха със себе си на МКС оборудване за близо 20 научни експеримента, биомедицински изследвания и технологични демонстрации, които да бъдат извършени в орбита, посочва Ройтерс.

Прибирайки се с капсула на "СпейсЕкс", те се приводниха в Атлантическия океан край бреговете на Флорида,. С това приключи 17-дневната им обиколка, която им струваше по 55 млн. долара на човек.

Пътуването трябваше да продължи малко повече от седмица, но лошото време задържа посетителите в орбита почти два пъти по-дълго от предвиденото.

"Добре дошли обратно на планетата Земя", съобщиха по радиото от контрола на полетите на „СпейсЕкс“ от Южна Калифорния. "Надяваме се, че сте се насладили на допълнителните няколко дни в космоса."

„Невероятна мисия“, каза магнатът в сферата на недвижимите имоти Лари Конър.

„СпейсЕкс“ ще се опита да изстреля трима астронавти на НАСА и един италианец до космическата станция още в сряда. Те ще заменят тримата американци и един германец, които са там от ноември и ще се върнат на Земята.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари