САЩ: Солеймани е планирал атаки в България

1
Това се посочва в резолюция, внесена в американския Сенат
Това се посочва в резолюция, внесена в американския Сенат Снимка: Anadolu Agency via Getty Images

Убитият от американски дрон ирански генерал Касем Солеймани е планирал атаки извън Близкия Изток - в България, Германия, Босна и Херцеговина, Кения, Бахрейн и Турция.

Това се посочва в резолюция, внесена в американския Сенат, цитирана от сръбското издание на Би Би Си, предава вестник СЕГА.

В публикацията пише също така: "В отговор на убийството на техерански ядрен химик през 2012 г., за което иранските власти считат, че вина носи Израел, атентатор самоубиец нападна автобус с израелски туристи в България. Петима израелски граждани бяха убити при нападението на 18 юли 2012 г. в Бургас, а 42 бяха ранени".

В документа пише още, че генералът е отговорен за терористични атаки в Ирак и Афганистан, в който са загинали стотици американски граждани. В заключението пък се посочва, че въпреки смъртта на Солеймани, "борбата срещу Иранската републиканска гвардия, отдела "Кудс" и всички организации, свързани с тях, представляващи заплаха за националната сигурност на САЩ, ще продължи".

Както е известно, през миналата седмица бившият ни външен министър Соломон Паси обяви също, че именно иранският генерал стои зад атентата в Сарафово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари