САЩ разследват Tesla

0
Автомобилният производител е позволил да се играят видеоигри на предния централен сензорен екран по време на движение
Автомобилният производител е позволил да се играят видеоигри на предния централен сензорен екран по време на движение Снимка: Tesla

Автомобилният производител е позволил да се играят видеоигри на предния централен сензорен екран по време на движение

Националната администрация за безопасност на пътното движение (NHTSA) на Министерството на транспорта на САЩ разкри в сряда, че разследва приблизително 580 000 превозни средства на Tesla Inc., продадени от 2017 г. насам, заради решението на автомобилния производител да позволи да се играят видеоигри на предния централен сензорен екран по време на движение.

NHTSA заяви, че предварителната ѝ оценка обхваща различни превозни средства на Tesla - Model 3, S, Х и Y в периода 2017-2022 г. Ще бъде разследвана функцията, известна като Passenger Play, тъй като тя "позволява на видеоиграта да функционира на предния централен сензорен екран, докато превозното средство е в движение и може да разсейва водача, увеличавайки риска от катастрофа", предупреждават от агенцията, цитирана от БНР.

Националната администрация за безопасност на пътното движение каза, че е потвърдила, че тази възможност е налична от декември 2020 г. в превозните средства на Tesla, оборудвани с Passenger Play. Преди това функцията на играта "беше активирана само когато превозното средство е паркирано".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари