САЩ осъди решението на Москва да спре газа за България

0
От Белия дом излязоха с позиция, след като Русия врътна кранчето на газа за две европейски държави
От Белия дом излязоха с позиция, след като Русия врътна кранчето на газа за две европейски държави Снимка: GlobalLookPress

От Белия дом излязоха с позиция, след като Русия врътна кранчето на газа за две европейски държави

Вашингтон осъди остро решението на Москва да спре руския газ за България и Полша. САЩ обвини Русия, че "почти военизира енергийните доставки".

Говорителката на Белия дом Джен Саки заяви, че Съединените щати са водили разговори с държави, които имат излишък от газ, да доставят до Европа.

"Това е стъпка, това е почти въоръжаване на енергийните доставки, което бяхме предвили, че Русия може да предприеме в този конфликт. За това поддържахме връзка с Европа, включително и с тези страни. Включително през последните 24 часа поддържахме връзка с лидерите в Полша и България. От известно време, месеци наред работим с партньори по целия свят за доставки на природен газ за Европа, за да очакваме и да отговорим на краткосрочните нужди и да заменим обемите, които иначе биха дошли от Русия", обясни Саки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    3
    1 до 2
    Че защо не? Някога изпратиха една царевица ....:))))))
  • 5
    2
    Бай Чеп
    Олекна ми! Сега сигурно ще ни пратят няколко танкера течна газ да напълним Чирен!
  • 10
    1
    русенец
    Благодаря, помогнахте ни! Дайте някой газовоз по-добре, стига сте дрънкали празни приказки. В крайна сметка вие измайданихте Украйна и бръкнахте в задника на ЕС с контрола си върху нея, в частност и върху нас.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари