САЩ наложиха санкции на турски фирми

0
Правителството на САЩ се насочва към физически и юридически лица, които съдействат на Русия да води войната си срещу Украйна, заяви Антъни Блинкен
Правителството на САЩ се насочва към физически и юридически лица, които съдействат на Русия да води войната си срещу Украйна, заяви Антъни Блинкен Снимка: Туитър / Anthony Blinken

Правителството на САЩ се насочва към физически и юридически лица, които съдействат на Русия да води войната си срещу Украйна, заяви Антъни Блинкен

Съединените щати включиха пет турски компании в черния списък като част от новите мащабни санкции, целящи да затруднят руската икономика за войната в Украйна.

Три турски фирми бяха подложени на санкции за това, че са доставяли части и технологично оборудване на руски производители, свързани с отбраната, включително производители на безпилотни летателни апарати, информира БГНЕС.

Други две турски фирми и собственикът на една от тях бяха засегнати за предоставяне на услуги по ремонт на кораби, контролирани от руския отбранителен сектор или свързани с него.

Те бяха сред повече от 150 лица, компании и институции, включени в черните списъци на Министерството на финансите и Държавния департамент на САЩ заради предполагаемата им роля в подкрепа на продължаващата вече близо 19 месеца война на Русия срещу Украйна.

Повечето от посочените лица са руски производители, търговски дружества и институти, подкрепящи производството на оръжия и други доставки за руските въоръжени сили, както и лица, които притежават или управляват тези структури.

Освен това две лица, свързани с руската частна военна група "Вагнер", бяха включени в черния списък на санкциите - едното заради улесняване на търговията с оръжие със Северна Корея, а другото - заради ролята на "Вагнер" в Централноафриканската република.

"Правителството на САЩ се насочва към физически и юридически лица, участващи в избягването и заобикалянето на санкциите, към онези, които съдействат на Русия да води войната си срещу Украйна, и към онези, които са отговорни за засилването на бъдещото производство на енергия в Русия", се казва в изявление на държавния секретар Антъни Блинкен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари