Съседка спаси просната на тротоара тийнейджърка

0
14-годишната тийнейджърка от Благоевград, била открита от своя съседка, свита на кълбо на тротоара
14-годишната тийнейджърка от Благоевград, била открита от своя съседка, свита на кълбо на тротоара

14-годишната тийнейджърка от Благоевград, която изпадна в тежко състояние, след като погълна алкохол посред бял ден, е била открита от своя съседка на улицата неадекватна, свита на кълбо на улица в кв. „Еленово“.Незабавно съседката я качила на преминаващо по същото време такси, съобщава Struma.bg.

Пострадалата е транспортирана до спешно отделение на благоевградската болница.

Момичето е прието с обилно повръщане, за овладяване на алкохолната интоксикация бе поставено на системи и бе стабилизирано на място, каза дежурният лекар д-р Куньова.


Спешният лекар поясни, че децата са особено чувствителни към етиловия алкохол поради незрелостта на ензимните им системи, метаболизиращи алкохола. При малките пациенти алкохолното опиянение и възбуда бързо преминават към отпуснатост, повръщане и има реален риск от изпадане в кома.

В конкретния случай момичето е било физически здраво и обилното повръщане го е предпазило от настъпване на усложнения, свързани с потискане на дишането и сърдечната дейност.

Дори и малката доза алкохол в такава ранна възраст може да доведе до трайни увреждания, влияние оказва и дали се хранила преди употребата.

За инцидента с тийнейджърката са информирани от Агенция за закрила на детето - Благоевград, близките й същото са уведомени. На място в болницата пристигнали притеснени бабата и бащата. Не е известно точно какъв алкохол е пила девойката и с кого. По случая работят социални служители. 

Източник: Struma.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари