Със смъртното наказание нямаме място в ЕС, така да бъде!

0
След опита за преврат, извършен през лятото на миналата година, Ердоган започна все по-често да засяга въпроса за смъртното наказание
След опита за преврат, извършен през лятото на миналата година, Ердоган започна все по-често да засяга въпроса за смъртното наказание Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган приема това, че връщането на смъртното наказание в страната му може да сложи край на усилията на Турция да се присъедини към Европейския съюз, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Казват, че ако смъртното наказание се върне, Турция няма да има място в ЕС. Нека бъде така", каза Ердоган, като обеща, че ако парламентът приеме такъв закон чрез промяна в конституцията, то той ще го ратифицира.

След опита за преврат, извършен през лятото на миналата година, Ердоган започна все по-често да засяга въпроса за смъртното наказание.

"Те казват, че ако резултатът от 16 юли (датата на референдума в Турция за въвеждане на президентска система на управление, бел.ред.) бъде "да", няма да ни приемат в ЕС. О, само да можеха да вземат това решение. Това ще улесни нашата работа," каза в Анталия президентът, определяйки датата на референдума като "повратен момент".

За трети пореден ден Ердоган отново заяви, че ще продължи да нарича европейските лидери "нацисти" и "фашисти", щом той самият бива наричан "диктатор".

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари