Съобщиха на кои дати ще се проведе фестивала на хората с увреждания

0
Тази година събитието ще се проведе на 25 и 26 ноември
Тази година събитието ще се проведе на 25 и 26 ноември

Днес, 07.07.2016 г., от 10.00 ч. в Зала 1 на Областна администрация – Русе, се състоя заседание на Областния обществен съвет за социално включване на хората с увреждания в област Русе (ООСВХУ).

Срещата беше водена от г-н Станимир Станчев – заместник областен управител на област Русе.

Г-жа Диана Николова – председател на ООССВХУ, представи целите, дейностите, партньорите и екипите за управление по проект: фестивал „Светът е за всички“.

Присъстващите се обединиха около решението през настоящата година събитието да се проведе на 25 и 26 ноември, като заявки за участие ще се приемат до 30 септември.

Областният координатор на Съюза на инвалидите в България, г-жа Галина Димитрова, запозна присъстващите с възможността за изплащане на целеви помощи за придружители на трудноподвижни лица по чл.53 от правилника за прилагане на Закона за интеграция на хората с увреждания.

Г-жа Димитрова се ангажира да проучи опита на област Пловдив в организирането на безплатни прегледи за установяване на ортопедични проблеми при деца и възрастни и да съдейства тази добра практика да бъде приложена при възможност и в област Русе.

Д-р Емил Кючуков, председател на УС на Сдружение „Здраве за всички“, представи дейността на новооткрития Център за комплексно обслужване на хората с увреждания с медицински изделия и помощни средства, както и методологията за получаване им.

До края на месец октомври 2016 г. ще бъде организирана информационна среща относно финансиране на проектни предложения от Агенцията за хората с увреждания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари