Санитар в моргата, изнудвал вдовица

0
Санитар в моргата, изнудвал вдовица
Снимка: Монитор

Полицията в Плевен арестува санитар в моргата, изнудвал вдовица.

41-годишният Николай Антонов от село Горна Митрополия поискал 3 хиляди лева от съпругата на шофьора на джипа, който потъна във водите на река Вит край село Комарево на 25 май и загинаха двама души. Антонов излъгал жената, че може да й съдейства за изготвяне на експертиза, че съпругът й не е шофирал, а това от своя страна да й даде основание да претендира за парично обезщетение впоследствие, съобщи сайтът „Инфо Плевен“.

Санитарят се представил пред вдовицата и брата на починалия като служител в Съдебна медицина – Плевен и поискал 3 хиляди лева. Реалната му длъжност е трупен специалист в Центъра за спешна помощ. Неговата работа е да превозва трупове от мястото на произшествието (аварии, катастрофи и други инциденти) до патоанатомите. Вдовицата подготвила 500 лева, които са белязани от работещите по случая. Парите са предадени около 18 часа на ул. „Данаил Попов”, като потърпевшата пояснила, че не могла да събере повече. Антонов взел парите и настоявал да получи и останалите, тъй като трябвало да бъдат разпределени между трима души. Минути след получаването на подкупа полицаите го арестували. Той е задържан за 72 часа. След изтичане на този срок ще стане ясно какво ще предприеме прокуратурата, поясни Ганева.

Срещу задържания има и друго дознание – за кражба на 160 евро от украинец. Парите са взети от джоба на дрехите му, докато му правели животоспасяващи интервенции в Спешното отделение. При разпитите санитарят признал и за 4 хиляди лева, които поискал от друго лице – шофьор на автомобил, блъснал пешеходец. Пред него разиграл същия сценарий – съдействие за издаване на правилната експертиза, която да го оневини. Парите са взети в края на миналата година.

Тепърва ще се проверява дали има и други потърпевши от действията на Антонов. Ако бъде доказана вината на обвиняемия, законът предвижда до 6 години лишаване от свобода. Обвиняемият е криминално проявен – има две кражби, като за едната има присъда.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари