Санират три русенски училища за над 800 000 лева

1
Основната цел на проекта е намаляване на емисиите на парникови газове
Основната цел на проекта е намаляване на емисиите на парникови газове

На 12 ноември, от 11.00 ч., в Заседателна зала на Община Русе ще се проведе начална пресконференция по проект "Мерки за повишаване на енергийната ефективност в четири сгради от образователната инфраструктура на град Русе".

Проектът се реализира в рамките на програма BG04 "Енергийна ефективност и възобновяема енергия", процедура BG04-02-03 "Повишаване на енергийната ефективност и използване на възобновяема енергия в общински и държавни сгради и локални отоплителни системи", финансирана по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Началната дата на проекта е 18.08.2015 г., а продължителността му е 12 месеца. Общата стойност на финансирането възлиза на 825 512,09 лв. или 422 077,63 евро и представлява 100% безвъзмездна финансова помощ за Община Русе.

Основната цел на проекта е намаляване на емисиите на парникови газове чрез въвеждане на мерки за енергийна ефективност в четири сгради общинска собственост, част от образователната инфраструктура на гр. Русе.

Реализацията на проекта допринася за постигане на общата цел ФМ на ЕИП за намаляване на икономическите и социални различия в Европейското икономическо пространство и за укрепване двустранните отношения между страните-донори (Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия) и държавата-бенефициент (България).

В рамките на проекта ще бъдат извършени ремонтни дейности в сградите на ОУ "Любен Каравелов", СОУЕЕ "Св. Константин Кирил Философ", ОУ "Никола Обретенов" и ЦДГ "Незабравка 2".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари