Само в едно русенско заведение е доказано, че се продава райски газ

3
За първото шестмесечие на тази година са направени малко над 450 проверки за продажба на райски газ, обясни служителка на РЗИ - Русе
За първото шестмесечие на тази година са направени малко над 450 проверки за продажба на райски газ, обясни служителка на РЗИ - Русе Видео: bTV

За първото шестмесечие на тази година са направени малко над 450 проверки за продажба на райски газ, обясни служителка на РЗИ - Русе

Какви са рисковете от употребата на райски газ и пълната му забрана ще пресече ли неговото използване от подрастващите? Тази тема коментираха психологът Иван Игов и анестезиологът д-р Иван Колчаков.

Подов за подновяването на разговора стана клип в социалните мрежи, на който се вижда как осем момичета дишат райски газ в центъра на Русе. Това става дни след като държавата официално забрани използването му. По случая е сезирана прокуратурата, образувана е и преписка.

Още вчера започна съвместната проверка между РЗИ и ОДМВР - Русе, като от областната прокуратура ни е даден 10-дневен срок. След изтичането на този срок, резултатите от проверката ще бъдат изпратени до прокуратурата“, каза д-р Павлина Симеонова от РЗИ-Русе, предава bTV.

Д-р Симеонова допълни, че тепърва ще се установява лицето, от което момичетата са закупили райския газ. Към момента се установява самоличността на непълнолетните деца.

За първото шестмесечие на тази година са направени 354 проверки по чл. 54, който е за продажба на алкохол. Направени са и 462 проверки по чл. 54а за продажба на райски газ. Към настоящият момент има доказано нарушение в едно нощно заведение. Там се е продавал райски газ“, каза още д-р Симеонова.

Първата ми работа вчера беше да проверя дали мога да си купя райски газ. Успях да си купя от един сайт. Купих си около 50 капсули заедно с балоните. Аз си взех с вкус на ягода, но имаше и други вкусове. Пишеше, че това е за хранителни нужди, макар да не разбрах, защо се продават с балони“, коментира темата психологът Иван Игов.

Той е категоричен, че ние отново имаме закони, които не се спазват, защото липсва контрола. Според него първото нещо, което е трябвало да се направи, е да се спре онлайн продажбата на райски газ. Това обаче не е направено.

Райският газ е наркотик, но има разлика между него и останалите наркотици. Тъй като това вещество отдавна се използва от индустрията и то не може да бъде забранено императивно. Това е и начинът да бъде пробивана забраната за ограниченото му използване като наркотик от хората“, д-р Иван Колчаков от болница „Софиямед“.

„Това, което се случи с моя син е неприятно, но не завърши фатално. Той е добре. Станалото с него не е частен случай. Всичко това обаче е много опасно. Дори специалистите не са запознати с комбинацията от алкохол и газ. Аз изчетох страшно много нещо по темата“, разказа и майката на момче, което припадна след употребата на коктейл от алкохол и райски газ.

Елица Йорданова сподели също така, че синът ѝ е консумирал алкохол и райски газ в дискотека в Правец, където няма никакви ограничения за непълнолетни лица. Според нея това продължава. Към делото, заведено от нея, няма открити виновници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    10
    Fen 3
    ДА БЪДЕ ОБЕСЕН СОБСТВЕНИКЪТ
  • 6
    9
    4321
    Денонощния магазин във блок Олимп продава балони всякакви . След 22 часа ..
  • 5
    8
    Мммммм
    Без да се интересувам от балони знам 5 магазина дето продават
  • -9
    7
    Хммм
    По мое време се пиеше яко в средното. Ама яко. И повечето станаха ебати малоумниците, копейки, тъпунгери дето самолета за кемтрейлса е забравил да ги напръска с акъл. Според мен от алкохола най-много се изпростява. Днешните се друсат, което е хубаво, няма да израстнат такива малоумници. Наркотиците са по-хубаво нещо от тъпата ракия, от нея се оглупява яко.
  • -8
    6
    Христо Христов
    До Минчо Не Буда хаус ,а Фънки Буда ,а относно Озон ,балони няма от както са забранени ,нещо говорите на изуст
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари