Само 6 нови случая на КОВИД-19 в Русе за последното денонощие

0
Русе вече е на тринайсето място по заболеваемост в страната
Русе вече е на тринайсето място по заболеваемост в страната

Шест нови случая на КОВИД-19 отчитат от Регионалата здравна инспекция в Русенско за последните 24 часа

За изминалото денонощие няма излекувани. Трима от новозаразените са от община Русе. По един заболял вчера има и в Борово, Бяла и Две могили. Без нови случаи са населените места от общините Ветово, Иваново, Сливо поле и Ценово.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 13604, а преболедувалите остават 11656. Активните случаи са 1114. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 291, като 49 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 115, от които седем са за интензивни грижи.

За последното денонощие са починали една жена и петима мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с КОВИД-19 от началото на пандемията до сега станаха 834, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 477 от тях са мъже, 357 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на тринайсето място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 няма нови случаи на коронавирусна инфекция е единствено област Видин.

До момента в областта са извършени 21093 имунизации, като повторна доза са получили 5129 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За изминалото денонощие са поставени 454 ваксини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари