Съдят Венцислав Ангелов за трафик на наркотици

0
Съдят Венцислав Ангелов за трафик на наркотици

Насрочено е дело срещу Венцислав Ангелов-Чикагото, по обвинение в трафик на над 5 кг. кокаин, на стойност 1 448 132 лв. Информацията е обявена на сайта на Русенския окръжен съд. Част от обвинителния акт пък, който беше внесен по-рано този месец, може да се види на интернет-страницата на Окръжна прокуратура-Русе, пишат от Топ Новини.

Венцислав Ангелов сравнява обвинителния акт със сценарий за филм и заяви, че може би ще поиска отвод на съда. Той поясни, че документът, чрез който привличат като обвиняеми него, брат му Пламен Ангелов и племенникът му Анатоли Дамянов, е цели 45 страници.

Първото обвинение срещу Венцислав Ангелов е, че през 2011 г. в съучастие с племенника си и трето лице, като съизвършител, извършил приготовление към престъпление по чл. 354а (този текст се отнася за производството, преработката, придобиването или държането на наркотици или техните аналози с цел разпространение или самото им разпространяване).

Извършеното престъпление, според обвинителния акт, се изразява в намиране на съучастник и създаване на условия за извършване на намисленото престъпление; осигуряване на средства и даване на указания на съучастника, който да закупи от човек в столицата на Перу Лима наркотици, които да пренесе до Мадрид, Испания.

Той е обвинен и в това, че е подбудил брат си, с когото е действал в съучастие, да закупи в Лима 5 кг. 171.9 гр. кокаин, на стойност 1 448 132 лева и да го пренесе от там до Мадрид, с цел разпространение.

На Пламен Ангелов пък е повдигнато обвинение за това, че в съизвършителство с брат си и подбуден и подпомогнат от него, е закупил в Лима споменатото количество кокаин, който пренесъл до Мадрид, с цел разпространение.

Анатоли Дамянов е обвинен в това, че в съучастие с Венцислав Ангелов и трето неустановено лице, като съизвършител, извършил приготовление за престъпление по чл. 354а, чрез намиране на съучастник – същият, който, според обвинителния акт, намерил и Ангелов, създал условия за извършване на намисленото престъпление – чрез осигуряване на средства и даване на указания на съучастника с инициали И.Т.И., който трябвало, с цел разпространение, да придобие в Лима наркотици и да ги пренесе от там до Мадрид.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари