Съдия изпълнители продават три хотела и една хижа

0
Хижата е "Орлова чука", в близост до известната едноименна пещера в района на село Пепелина
Хижата е "Орлова чука", в близост до известната едноименна пещера в района на село Пепелина

Три хотела и една хижа в Русенска област са обявени за публична продан от частни съдебни изпълнители, сочи справка с Регистъра на публичните продажби.

Хижата е "Орлова чука", в близост до известната едноименна пещера в района на село Пепелина. Тя е пусната на търг от частният съдебен изпълнител (ЧСИ) Венцислав Маринов на 16 юни, като срокът за подаване на оферти е до 16 юли. Има ли купувач, ще бъде обявено на 17 юли. Първоначалната цена е 19 650 лева.

Имотът е частна общинска собственост на Oбщина Две могили. Сградата е масивна и двуетажна, със застроена площ от 55 кв. м., намира се в имот, който е публична държавна собственост и е залесен с широколитна гора. Огледи могат да се правят всеки понеделник и сряда от 15.00 до 18.00 часа.

В село Божичен, община Иваново, пък се продават два хотела. Единият е „Божения“, с първоначална цена 378 000 лева. Той е обявен на търг от частният съдебен изпълнител Милкана Македонска. Обявата, както и на хижата, също е качена в сайта на Регистъра за публичните продажби на 16 юни, а срокът за подаване на оферти тече до 16 юли. На 17-и същия месец ще бъдат обявени резултатите.

Имотът, със собственик „Божения“ ЕООД, представлява застроено дворно място с площ 1 450 кв. м., в които има две полумасивни хотелски сгради. Дворът е обграден от висока, масивна ограда. В цената са включени всички други настоящи и бъдещи права по смисъла на чл. 92 от Закона за собствеността (Собственикът на земята е собственик и на постройките и насажденията върху нея, освен ако е установено друго).

Справка с Търговския регистър показва, че „Божения“ ЕООД е собственост на „Лазарета“ ЕООД, което от юни 2014 г. е на Албена Величкова Маркова. Тя е посочена като управител и на „Божения“ ЕООД от октомври 2014 г. Върху имота е учредена договорна ипотека в полза на „Уникредит Булбанк“ АД (на 18 декември 2007 г.) и е вписана възбрана в полза на същата финансова институция на 25 септември 2014 г..

Сградите в комплекса са от тухла, а като екстри са посочени вода, регулация, електрозахранване, панорама.

Другият хотел в Божичен, обявен за продан, всъщност е комплекс от къщи за гости. Имотът също се предлага от Милкана Мадеконска от 16 юни до 16 юли, като офертите за него също ще бъдат отворени на следващия ден – 17-и юли. Първоначалната му цена е 246 000 лева. Той е с площ 883 кв. м.

В границите му има 3 постройки – масивна къща за гости, с разгъната застроена площ (РЗП) 255,01 кв. м., още една къща за гости с РЗП 251.77 кв. м. и полумасивна стопанска постройка с тераса. Към изброеното са включени и всички други права по смисъла на чл. 92 от Закона собствеността. Сградите са тухлени, а екстрите им са вода, регулация, електрозахранване и панорама.

Собственик на хотела е „Енимания инженеринг груп“ ЕООД. Като едноличен собственик на капитала на дружество и негов управител в Търговския регистър е посочен Иван Красимиров Ениманев. Върху имота има възбрана от „Уникредит Булбанк“ АД, тъй като е имало договорна ипотека в полза на банката от 18 декември 2007 г. Възбараната пък е от 25 септември 2014 г.

Третият хотел, който се продава в област Русе, е „Хотел клуб 516“. Той се намира на брега на река Дунав, при километър 516, в местността Стълпище край село Мечка. Първоначалната му цена е 228 000 лева, а застроената му площ – 1 035 кв. м. На тях са изградени 9 сгради, 8 от които едноетажни и една двуетажна, от които 3 масивни и 6 полумасивни.

Имотът е обявен за публична продан отново от ЧСИ Милкана Македонска, а е собственост на Владимир Ангелов Кючуков и Янка Калчева Кючукова. Предлагането на оферти за него също е започнало на 16 юни и ще продължи до 16 юли, а на 17 юли се обявяват резултатите от него. Върху имота е вписана възбрана от „Уникредит Булбанк“ АД на 23 април 2014г.

Този хотел, както и останалите, е изграден от тухли, а като екстри отново са изброени вода, регулация, електрозахранване и панорама.

- See more at: http://ruse.topnovini.bg/node/614771#sthash.vrvUefdF.dpuf

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари