Катастрофата със съдия Георгиева е доста съмнителна

0
Съдийката е загубила 2 литра кръв след катастрофата, още е в кома
Съдийката е загубила 2 литра кръв след катастрофата, още е в кома

"Катастрофата с колежката от Висшия съдебен съвет (ВСС) Галя Георгиева е необичайна и съмнителна.

Не се сещам за други такива инциденти, при които карате по магистралата и ви удрят с около 160 км/ч отзад при празна лява лента", каза Ясен Тодоров, председател на етичната комисия към прокурорската колегия на ВСС, предаде “24 часа”.

В четвъртък вечерта шкода се вряза в багажника на колата на Георгиева - “Дайхацу Сирион”, на магистрала “Струма” в района на с. Долна Диканя. Висшата магистратка, която е и бивша съдийка от Пловдив, пострада тежко и е с изваден далак.

Вчера стана ясно, че тя е загубила 2 л кръв. Сега е в “Пирогов” със счупена ключица, контузии по прешлените и много наранявания. Нейни близки казаха в неделя, че все още не е събудена от изкуствената кома, но вече е в стабилно състояние.

На прав участък от магистралата тя си кара в нейната лента и един автомобил при липса на други участници в движението я блъска отзад и леко странично, почти я изхвърля от пътя. Надявам се разследването да е пълно, всеобхватно и обективно”, каза още Ясен Тодоров. Той изрази надежда, че Георгиева ще се възстанови бързо, за да се върне на работното си място във ВСС.

Шофьорът на шкодата - 32-годишният дупничанин В. И., работел в строителна фирма. Ударът между колите бил толкова силен, че гумите на дайхацуто на юристката изхвърчали на метри от шосето.

Според първоначалните експертни заключения дупничанинът е карал със 165 км/ч. Не е избягал от мястото на катастрофата. Отървал се с уплаха, спасили го въздушните възглавници в колата му. При него веднага пристигнали майка му и баща му от Дупница. Синът им всеки ден изминавал със служебната си кола маршрута Дупница - София и обратно.

Прокуратурата в Радомир води дело. Обвинение на шофьора обаче още не е повдигнато, тъй като се чакат резултати от експертизи.

През 2014 г. кола блъсна друг висш магистрат - Лозан Панов, на пешеходна пътека в района на спортния комплекс “Спартак” в София. Това стана месец преди да се проведе избор за председател на Върховния касационен съд. Панов първо заяви, че се отказва от надпреварата за поста, но след дни се яви във ВСС и после бе избран. За катастрофата бе обвинен руснак.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари