Съдът в Пловдив пусна под парична гаранция задържаните за покушение над Ашим Асан

0
Етническият лидер ги бил провокирал
Етническият лидер ги бил провокирал Снимка: БТА

Етническият лидер ги бил провокирал

Пловдивският окръжен съд пусна под гаранция от по 2000 лева трима от задържаните за закана за убийство на етническия лидер Ашим Асан, а на четвъртия от арестуваните не наложи никаква мярка. Сред тези, привлечени под отговорност, е и бившият общински съветник от Реформаторския блок Айри Мурад.

Прокуратурата настояваше за постоянен арест на четиримата, но съдът счете, че няма основание за такава мярка и отсече, че самият Ашим Асан също ги е провокирал. Защитата на обвиняемите пледира, че няма никакви доказателства относно твърденията на държавното обвинение, пише вестник "24 часа".

Четиримата бяха арестувани, след като самият Асан съобщил, че на 4 март 2024 г. на ул. „Ландос" в "Столипиново" по внука му е стреляно от движещ се автомобил.

На 13 март 2024 г. вечерта са задържани 8 души в района на Железния мост до Околовръстното шосе на Пловдив. Трима от тях са подготвяли разправа с Асан и внука му, а останалите имали функцията на наблюдатели – отцепка. По досъдебното производство на Окръжна прокуратура - Пловдив спрямо тримата, сочени като извършители, е повдигнато обвинение за приготовление към убийство и закани, а срещу четвъртия – за опит за убийство за умъртвяването на внука на Ашим Асан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари