Съдът пусна Миню Стайков да се лекува в Швейцария

0
Бизнесменът поддържал висока температура
Бизнесменът поддържал висока температура Снимка: БГНЕС / архив

Миню Стайков е пуснат от апелативния спецсъд да отиде в Женева на да се лекува.

Решението на магистратите е от вчера и е заради висока температура, която подсъдимият за злоупотреба с еврофондве бизнесмен поддържа, пише вестник 24 часа.

Той е поискал да замине да се лекува, след като преди това е посетил специалист в Турция, но причината за високата му температура не е установена. Прокуратурата е поискала Стайков да не бъде пускан, тъй като има опасност да се укрие.

Съдът обаче е изразил мнение, че бизнесменът има право на лечение и е трайно свързан с България. Според съдебния състав Венелин Иванов (председател), Даниела Росенова (докладчик) и Николай Димитров, здравословните проблеми са основателна причина да бъде уважено искането за напускане на страната. Те му позволяват да отиде в Швейцария от 29 август до 7 септември.

Стайков беше задържан през септември 2018 г. Срещу него има 2 обвинения. Едното е за участие в банда, създала фабрика за производство на нелегални цигари. То още се разследва. Другото е за злоупотреба с еврофондове, като щетите са за над 8 млн. лв. Процесът се гледа в спецсъда от 2019 г.

Самият Стайков беше в ареста от септември 2018 г. до февруари т.г., когато беше пуснат на свобода с гаранция от 200 000 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари