Съдът потвърди избора на общински съветници в Русе

1
Днес Административният съд излезе с определение, което отхвърля жалбите на 8 партии и коалиции като неоснователни
Днес Административният съд излезе с определение, което отхвърля жалбите на 8 партии и коалиции като неоснователни Видео: Кис 13

Потвърдиха резултатите от изборите за общински съвет в Русе и разпределението на мандатите между партиите и коалициите.

Днес Административният съд излезе с определение, което отхвърля жалбите на 8 партии и коалиции като неоснователни и потвърждава оспореното решение на Общинската избирателна комисия, информира Кис 13.

Припомняме, че по делото бяха конституирани като заинтересовани страни избраните 51 общински съветници, както и партиите и коалициите, получили мандати в новия Общински съвет.

Решението на ОИК бе оспорено от жалбоподателите като неправилно и незаконосъобразно, взето при съществени нарушения на административнопроизводствените правила и материалния закон, които са довели до опорочаване на изборите. Беше посочен и големият брой недействителни бюлетини.

От събраните по делото доказателства и при извършената пълна проверка на протоколите на 213-те секционни избирателни комисии съдът не е установил визираните нарушения в Решението на ОИК, които да доведат до промяна на вече обявения изборен резултат и разпределението на мандатите между партиите и коалициите.

Решението на съда в Русе подлежи на касационно обжалване пред ВАС.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари