Съдът отложи делото срещу близнаците от Цалапица

0
Такова беше и искането на близки на убития Димитър Малинов
Такова беше и искането на близки на убития Димитър Малинов Видео: NOVA

Такова беше и искането на близки на убития Димитър Малинов

Съдът отложи делото срещу близнаците от Цалапица, обвинени в лично укривателство след убийството на Димитър Малинов. То ще се гледа на 25 януари.

Преди заседанието имаше протест пред съдебната палата в Пловдив. Жители на Цалапица и близките на убития Димитър Малинов. Според протестиращите процесът трябва да бъде прекратен. Те смятат, че показанията на Рангел Бизюрев, който вече е задържан в Дания, ще променят обвиненията на близнаците - от укривателство в съучастие.

Недоволството се пренесе в съдебната зала. Там двамата братя бяха посрещнати с викове. Адвокатът на близнаците поиска делото срещу тях да се гледа по съкратената процедура само с признаване на фактите и така да получат с 1/3 по-ниско наказание от предвидените 5 години затвор. Прокуратурата обаче също настоя делото да бъде отложено, докато не бъде доведен и разпитан основният заподозрян Рангел Бизюрев.

Майката на убития Митко смята, че показанията на Рангел ще променят обвиненията на близнаците. „Надяваме се той да каже истината за това, което се е случило. За нас не е допустимо и не можем да го приемем - участниците в убийството на Митко да се водят укриватели”, каза Атанаска Бакалова, цитирана от NOVA.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари