Съдът остави в ареста обвинените за сваляне и разпространение на детска порнография

0
Стана ясно, че ФБР от една година следи IP адреса на единия обвиняем
Стана ясно, че ФБР от една година следи IP адреса на единия обвиняем Снимка: БГНЕС

Стана ясно, че ФБР от една година следи IP адреса на единия обвиняем

Софийският градски съд потвърди определенията на Софийския районен съд, с които обвинените за сваляне и разпространение на видеоматериали с детска порнография Огнян Статев и Валтер Спиес остават в ареста, съобщава БНТ.

За Статев съдът прие, че престъплението, за което е обвинен, е с висока степен на обществена опасност. Той е имал необходимото образование и опит, за да знае какво отваря. Освен това по делото има информация, че ФБР от една година следи IP адреса на Статев, тъй като от него си разпространяват порнографски материали.

За Валтер Спиес съдът счита, че има реална опасност той да се укрие, тъй като е пилот в компания, позиционирана в Малта. Това предполага свободно и неограничено придвижване. Освен това липсва и договор за наем, няма трудова и семейна обвързаност с България. На неговия телефон са открити клипове със сексуално посегателство над деца. Експертиза е установила, че в настолния му компютър е съхранявал над 200 файла с порнографски видеоклипа с деца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари