Съдът остави Шалтера за постоянно в ареста

2
Илтер Асанов преби на пътя Пламен Михов от Добрич и стреля по него с пистолет
Илтер Асанов преби на пътя Пламен Михов от Добрич и стреля по него с пистолет

Илтер Асанов – Шалтера, който преби на пътя Пламен Михов от Добрич и стреля по него с пистолет остава постоянно в ареста, съобщи наблюдаващият прокурор от Районна прокуратура Добрич Павел Любенов.

Мярката е гледана от Районния съд в събота, пише Монитор.

Към момента към Шалтера е повдигнато само обвинение за хулиганство. Вероятно ще бъдат повдигнати още обвинения, уточни прокурор Любенов. Установява се картечният газов пистолет, с който е стрелял, дали е законен, извършва се автотехническа експертиза на автомобила на Пламен – Пежо – дали има по него вреди, освен това Шалтера е заплашвал с убийство Пламен Михов.

36-годишният Илтер Аксанов е осъждан. На 11 декември 2019 година е получил присъда от 4 месеца с 3-годишен изпитателен срок за извършени 2 престъпления – увреждане на имущество и закана за убийство. Ако бъде признат за виновен, той ще трябва да изтърпи и първата си присъда.

На 21 август, петък, около 11 часа, шофиращият Ауди Шалтера отнема предимство на Пежо, управлявано от Пламен Михов. Това се случва на изхода на Добрич, посока Варна. След като Михов предотвратява пътния инцидент, продължава към Варна. Аудито започва преследване, като Шалтера дава няколко изстрела с картечен газов пистолет. Застига Пежото на 5-ия километър след Добрич и го притиска да спре. Следват още изстрели и Шалтера принуждава Пламен да излезе от колата. Заплашва го. През това време около двете коли спират свидетели. Подаден е сигнал на тел. 112. Шалтера се качва на Аудито и изчезва. Задържан е на околовръстния път на Добрич, до бензиностанция.

Иззети са гилзи и от двете места на стрелбата. Аудито е претърсено, като от него също са иззети боеприпаси и пълнител. Самият пистолет е предаден на полицията от сина на Шалтера, който е непълнолетен и е бил в колата на баща си.

Пламен Михов все още е в болницата. Той е със счупен нос и множество наранявания. Предстои да му бъде изготвена съдебно-медицинска експертиза. 27-годишният мъж открито признава, че се страхува за живота си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари