Събират пари за 15 пиана в Русе

0
Благотворителната кампания „Талант без граници“
Благотворителната кампания „Талант без граници“

Дарение от 500 лева в полза на благотворителната кампания „Талант без граници“ е направено от собственика на УМБАЛ „Медика“ доц. д-р Кирил Панайотов.

Това е първото дарение за 2018 година в рамките на благотворителната кампания, а събраната сума до момента възлиза на 4999,57 лв.

Кампанията „Талант без граници“ беше организирана от Фондация „Русе – град на свободния дух“ през 2016 година и е в полза на обновяването на музикалните инструменти в НУИ „Проф. Веселин Стоянов“. В нея се включиха представители на бизнеса, Фондация „Америка за България“ и русенската общественост и бяха събрани над 180 000 лв., с помощта на които са закупени нов роял Steinwey и е сменена механиката на съществуващия роял и още 25 пиана.

Кампанията продължи и през 2017 година. За да може училището да реализира отговорната си мисия са необходими средства в размер на 146 250 лв. за постепенно закупуване на нови 15 пиана, които да заменят неподлежащите на ремонт инструменти. За периода от 1 януари до 31 декември 2017 година по сметката на Фондация „Русе – град на свободния дух“ постъпиха 4499,57 лв. от общо 5 дарения. Две от тях, на стойност 1070 лв. са направени след инициативи, организирани от клуб Ротаракт Русе и клуб Интеракт Русе, с подкрепата на Фондация „Русе – град на свободния дух“.

За да се постигне крайната цел, кампанията „Талант без граници“ продължава и през 2018 година. Екипът на Фондация „Русе-град на свободния дух“ застана зад каузата, воден от убеждението, че именно младите таланти са „Посланиците на Русе“ пред света и гарантира, че събраните средствата ще бъдат изразходвани по предназначение, при пълна прозрачност. Обръщаме се с благодарност към всички, които помогнаха да покажем, че талантливите деца на България не са сами в трудния си професионален път!

Желаещите да дадат своя принос за подобряването на условията за развитие на музикантите от Националното училище по изкуствата, могат да дарят средства по банкова сметка:

IBAN: BG37BPBI79211044468901

BIC: BPBI BGSF

"Юробанк България" АД

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари