Събарят болницата на края на града

1
Опасна сграда ще бъде съборена в  Силистра
Опасна сграда ще бъде съборена в Силистра Видео: БНТ

Опасна сграда ще бъде съборена в  Силистра. Тя е известна като болницата на края на града, строена в началото на 80-те години, но заради липсата на средства е недовършена. В момента сградата е на път да се самосъбори, предаде БНТ.

Общинският съвет в Силистра взе решение преди да стане инцидент болницата на края на града да бъде съборена. Строена като комплекс за здравеопазване преди повече от 30 години, днес тя е определена като опасна и трябва да бъде премахната. Бъдещият изпълнител, който ще срине масивната постройка, трябва безвъзмездно да извърши необходимото проектиране, както и всички строително-монтажни работи по премахване на сградите. Като заплащане на дейността фирмата ще получи скрапа на разрушената сграда.

Д-р Юлиян Найденов, кмет на Община Силистра: „Реализирането на евенуталното събаряне на тази сграда, би коствало изключително много финансови средства. Теренът, който е под сградния фонд и към който има неколкократно проявяван интерес, ще остане собственост на Община Силистра.“

В началото на 80-те години строежът бе спрян, за да се построи болницата в Дулово. Според архитекти, това е най-голямата компактна сграда в региона и ако беше отворила врати, щеше да бъде в топ 5 на най-големите болници в страната. Общата ѝ застроена площ е почти 7400 кв. м.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари