С любов към АПИ

18

Пътят Русе - Червена вода осъмна с любовно послание към пътната агенция

"Любвеобилни" шофьори са маркирали кратерите на пътя с блажна боя и дори са оставили мили послания като: "Срам... С любов към АПИ, ВИНЕТКА".

Пътната настилка е осеяна с дупки, а проблемът остава нерешен с десетилетия. Много шофьори ежедневно трошат автомобилите си по разбития път, за който трябва да плащат и винетка.

"За да шофираш по пътя Русе - Червена вода са нужни завидни маневрени умения, подобни на тези, на космонавтите от "Армагедон". Откакто се движа по него, за близо 18 години, не е имало нормален и качествен ремонт, а за пълно преасфалтиране и дума да не става. Целогодишно се появяват дупки, които съсипват гуми, кривят джанти и чупят носачи. Маркировка липсва, за което най-много се ядосвам, тъй като е мъка да се шофира през нощта и по време на мъгли. Когато вали, водата не се оттича от пътя, а се събира на големи гьолове по него. В общи линии това не прилича на път, за който си заслужава да се платят 97 лева годишно, за да се ползва", оплаква се Явор Минев.

Припомняме, че през 2017 години жители на село Червена вода засрамиха управляващите и АПИ с доброволческа акция.

Те запретнаха ръкави и запълниха огромните дупки, зейнали на асфалтовия път.

"Има цели участъци от пътя, които са в окаяно състояние и буквално е невъзможно да се шофира без да съсипем автомобилите си. Всекидневно има аварирали автомобили в страни от пътя, поради спукани гуми и накривени джанти. Лошото състояние на пътя е предпоставка за инциденти, но никой не обръща внимание и не предприема никакви мерки. Положението е повече от трагично.", каза тогава Деница Николова пред Dunavmost, която беше организирала своите съседи в инициативата.

Г-жа Николова искаше да даде добър пример, с който да засрами управляващите, защото хората, които плащат данъци, такси и винетки са принудени да вършат тяхната работа.

Днешните послания към АПИ са поредният опит на изстрадалите шофьори да привлекат вниманието на отговорните институции. И в крайна сметка „марсианският“ път да придобие земен вид.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари