С изложба отпразнуваха 90 години от създаване на Воден синдикат "Русенски Лом"

0

В Регионална библиотека “Любен Каравелов” беше открита документалната изложбаВоден синдикатРусенски Лом” – начало на хидромелиоративното строителство в Русенско”. Експозицията е посветена на  90-годишнината от създаването на Синдиката, поставил начало на напоително-отводнителната дейност в Русенски регион, наследник на която днес са “Напоителни системи” ЕАД, клон Долен Дунав. Организатори на инициативата бяха Държавен архив – Русе, Регионална библиотека “Любен Каравелов” – Русе и “Напоителни системи”, клон Долен Дунав.

Слово по повод годишнината от създаването на Воден синдикатРусенски Лом“ изнесе главният инженер на “Напоителни системи”, клон Долен Дунав - Илиян Димов. Той дари на Държавния архив и на Русенската библиотека екземпляри от Алманаха „Дела на русенските хидромелиоратори“, посветен  на 90-годишнината, както и  архивни снимки от 25-годишнината от създаването на Държавна напоителна система - Русе.

Поздравителен адрес от народни представители от 43-то Народно събрание на Република България получи екипът на “Напоителни системи”. В него се отбелязва: „С активната си дейност Вие позволявате да се увеличава брутният вътрешен продукт на региона и държавата, а също така да се създават предпоставки за стабилност и благоденствие. В този смисъл Вие сте били и ще продължите да бъдете важен фактор за развитие на Русе и околните области, въпреки всички трудности. Вашите знания и умения издигат на ново равнище богатите традиции на напояването, което у нас води началото си от Русенско“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари