С грижа за възрастните хора за активно дълголетие

0
В Аула 2 на Русенски университет ще се проведе обществен форум на тема „С грижа за възрастните хора за активно дълголетие“
В Аула 2 на Русенски университет ще се проведе обществен форум на тема „С грижа за възрастните хора за активно дълголетие“

На 24.02.2017 г., от 09.00 ч., в Аула 2 на Русенски университет ще се проведе обществен форум на тема „С грижа за възрастните хора за активно дълголетие“.

Организатори на събитието са Областният съвет на Български червен кръст, Областна администрация и Областният консултативен съвет „Трета възраст“.

Очаква се да присъстват около 100 участника, които под формата на фокус групи ще обсъждат идеи и добри практики в три направления: здравни грижи, социални дейности и социално включване. Поканени са институции и неправителствени организации, имащи отношение към разглежданата проблематика. Специален гост от Беларус ще представи опита си в грижата за възрастни хора и впечатленията си от работата по съвместния проект на Български червен кръст и Швейцарски червен кръст.

Форумът ще завърши с Обръщение на участниците с предложения за преодоляване на бедността, превенция на социалното изключване и оказване на съдействие за активно дълголетие на хората от третата възраст.

Събитието се провежда под патронажа на доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари