Рязък скок на заразените в Гърция

0
Страната запазва изискването за Covid сертификат
Страната запазва изискването за Covid сертификат Снимка: AP

Гърция отново отчита рязък скок на заразените с коронавирус. Страната запазва изискването за Covid сертификат. Експерти предупреждават, че рискът не е отминал

Не е отминал рискът от коронавируса въпреки премахването на част от мерките, предупреждават лекарите от Съвета за контрол на пандемията.

Статистиката отчита, че в последните две седмици броят на новозаразените на дневна база се е увеличил с 63%, като премина 20 хиляди случая, най-много са на остров Крит. В областите до границата с България също има леко повишаване на темпа на разпространение на вируса, но в очакваните граници, според информация на здравното министерство, цитирано от БНР.

Повечето от заразените са носители на вариант Омикрон 2, който бързо се разпространява сред младите хора и преди всичко в училищата, където не се спазва стриктно здравния протокол, коментират експерти.

Съществува опасение, че бежанската криза ще увеличи заразените, а здравното министерство предлага ваксина на украинците, които влизат в Гърция.

Гръцките здравни власти не обсъждат засега премахване на здравния сертификат и тест за влизане на закрити обществени места.

Чужденците, които не са ваксинирани и желат да посетят ресторант, магазин или друго закрито обществено място, си правят бърз антигенен тест в аптеките, като цената падна на 5 евро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари