Над 20 000 заразени с коронавирус в Гърция

0
Експерти се опасяват от нов бум на пандемията
Експерти се опасяват от нов бум на пандемията

Експерти се опасяват от нов бум на пандемията

Новозаразените с КОВИД-19 в Гърция продължават да са над двадесет хиляди на ден, съобщават гръцките медии .

Вчера в страната се бяха регистрирани почти 24 хиляди, пише в. „Прото тема“, като допълва, че според специалисти реалният брой на случаите вероятно е много по-голям.

Днес заседава експертната комисия, като се очаква да бъде обсъдено намаляването на тестването на учениците – от два на един път седмично. Системният контрол на децата между 4 и 18-годишна възраст в Гърция се осъществява от април 2021 г. и дава много добри резултати в навременното откриване на положителните случаи и изолирането им, отбелязва изданието.

Според данни на министерството на здравеопазването във възрастовата група 5-11 години са ваксинирани 18,7 на сто, между 12-14 години ваксинационното покритие е 44 на сто, а при големите между 15-17 години то е 58 на сто.

През миналата седмица 35 275 от ковид случаите или 27 на сто са били при деца между 4 и 18-годишна възраст. Спрямо края на февруари се бележи спад на новозаразените деца.

Според публикация на в. „Елефтерос типос“ има опасност доминиращият подвариант на Омикрон в съчетание с разхлабването на мерките срещу разпространение на КОВИД-19 да доведат до нов бум на пандемията.

Специалисти отбелязват, че голямата заразност на подварианта е причина за ръст на случаите както в Гърция, така и в Европа като цяло.

В същото време при смъртността и тежките случаи се отбелязва спад, допълва „Елефтерос типос“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари