Гърция готви ново облекчение на мерките срещу коронавирус

1
Това заяви министърът на здравеопазването Танос Плеврис
Това заяви министърът на здравеопазването Танос Плеврис Снимка: Shutterstock

Гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис заяви в петък, че се изготвя пътна карта за допълнително облекчаване през май на мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса, предаде в."Катимерини", цитиран от БТА

Въпреки че показатели като брой на смъртните случаи остават на високи нива, има съвпадение в преценките, че пандемичната вълна отслабва, което според Плеврис, ще позволи Великден да бъде прекаран в обстановка "по-близка до нормалното".

"В момента, въз основа на епидемиологичните данни, с наближаването на лятото ще пристъпим към допълнително намаляване на мерките", каза министърът.

"Не сме толкова изплашени от броя на случаите, защото сега формата на пандемията е различна, но въпреки това следим внимателно дали тези случаи оказват натиск върху националната здравна система", посочи Плеврис. Той уточни, че "всяко намаляване (на мерките) през лятото ще бъде преразгледано като цяло, защото учените и от Европейската агенция по лекарствата, и от Европейския център за контрол на заболяванията имат много опасения за есента".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари