Руският патриарх коментира войната в Украйна

0
Патриарх Кирил: Днес е налице тест за лоялност към претендиращите за световна власт. Знаете ли какъв е тестът? Тестът е много прост и в същото време ужасен - това е гей парадът
Патриарх Кирил: Днес е налице тест за лоялност към претендиращите за световна власт. Знаете ли какъв е тестът? Тестът е много прост и в същото време ужасен - това е гей парадът

Патриарх Кирил: Днес е налице тест за лоялност към претендиращите за световна власт. Знаете ли какъв е тестът? Тестът е много прост и в същото време ужасен - това е гей парадът

Руският патриарх Кирил коментира войната в Украйна, като изведе метафизичното значение на операцията. По думите му вече осем години се прави опит да се унищожи това, което съществува в Донбас.

„В Донбас се наблюдава отхвърляне, принципно отхвърляне на така наречените ценности, които днес се предлагат от претендиращите за световна власт. Днес е налице тест за лоялност към тази власт. Знаете ли какъв е тестът? Тестът е много прост и в същото време ужасен - това е гей парадът. Исканията на мнозина да проведат гей парад. Ако хората или държавите отхвърлят тези искания, те не са част от този свят, те стават чужди за него”, обяснява патриарх Кирил.

Според него днес в Украйна се води борба, която има по-скоро метафизично, отколкото физическо значение. Патриархът изрази съжаление, че някои православни вярващи в тази война избират пътя на най-малкото съпротивление, като послушно следват пътя, посочен им от властимащите, пише Интерфакс.

Гей парадите имат за цел да покажат, че грехът е разновидност на човешкото поведение. Ето защо, за да влезете в клуба на тези държави, трябва да организирате гей парад. Не да правите политически изявления: „Ние сме с вас“, не да подписвате споразумения, а гей парад. Знаем как хората се противопоставят на тези искания и как тази съпротива се потушава със сила. Това означава, че говорим за налагане със сила на грях, осъден от Божия закон”, допълва още руският патриарх.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    3
    + -
    Патриархът говори мъдро и казва истината. По-възрастните и по-мъдрите трябва да се слушат - кагебета, МА-гебета, видял е повече от нас.
  • 7
    2
    Bonkerz
    Война има, тоя агент на КГБ говори за метафизика и гей паради. По-изкукал от Путян е. Масква вече моли за мир и исканията им се смалиха мн. Щото за 12 дни са завладели само 1 голям украински град - Херсон, в а останалите бомбардират от разстояние по цивилните. Ако влязат в градовете ще стане като обсадата при Сталинград - от всеки прозорец и от всеки ъгъл може да ги дебнат РПГ-та, ракети Стингър и Калашници. Всички знаем, че агресорът загуби битката за Сталинград (вече преименуван на Волгоград след процеса на де-сталинизация, може да последва и де-путинизация)...
  • 6
    1
    любопитен
    Това не беше ли същият патриарх който унизи публично президента на България. И това не е отдавна, пез 2018 година. Когато беше официалното честване на 130 годишнина от Руско-турската война, спечела и с активното участие на българското опълчение. Ако това кремълчо КГБ-ско старче, толкова вярва в църковните канони нима не знае, че духовната власт не може да се меси в държавните дела. Или нече така го окъсаха, че тръгват да бият и по най-тънката струна - вярата в Бога и православието. Откога генералите на КГБ станаха православни?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари